Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka gyros warstwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2 szt.
pierś z kurczaka 250 gram
przyprawa do gyrosa
mała główka kapusty pekińskiej 1 szt.
kukurydza w puszce 1 szt.
ogórek 1 szt.
majonez 4 łyżki
olej do smażenia
sos czosnkowy
cebula czerwona 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka gyros warstwowa

Pokrój pierś z kurczaka w paski. Oprósz Przyprawą do gyrosa i wstaw do lodówki na 30 minut.
Poszatkuj kapustę pekińską, a kukurydzę odsącz z zalewy. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Wymieszaj Sosy sałatkowe z wodą, a następnie połącz z majonezem.
Wyjmij piersi z kurczaka z lodówki i usmaż je na złoty kolor, na lekko rozgrzanym oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i schłodź.
Ogórki dokładnie umyj i pokrój w półplastry. Pomidory pokrój w kostkę.
W salaterce układaj sałatkę w kolejności: połowa kapusty pekińskiej, przesmażona pierś z kurczaka, cebula, połowa sosu czosnkowego, ogórki, kukurydza, pomidory, reszta kapusty pekińskiej. Na koniec polej pozostałym sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak