Sałatka gyros by Yvonne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    3 liście
  • pierś z kurczaka

    1/2 kg
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

  • oliwa

    1 łyżka
  • kukurydza

    1 puszka
  • papryka konserwowa

    1/2 szt
  • sos

  • majonez

    5 łyżek
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz biały Prymat

  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • ketchup pikantny

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kroimy w kostkę ok. 2 x 2 cm. Mieszamy z przyprawą kebab – gyros i odstawiamy do lodówki. Kapustę drobno siekamy, ogórka i paprykę kroimy w drobna kostkę. Przygotowujemy sos: czosnek bardzo drobno siekamy i mieszamy z majonezem oraz pieprzem i jogurtem. Kukurydzę osączamy i mieszamy z ogórkiem i papryką. Na patelnie wlewamy oliwę, obsmażamy na niej mięso ciągle mieszając (przez 7 minut), zostawiamy do zupełnego ostygnięcia. Na dno szklanej miski wsypujemy 1/3 kapusty, następnie: ½ mięsa, ½ ketchupu, 1/3 sosu, ½ kukurydzy i dalej: kapustę, mięso, ketchup, sos, kukurydzę, sos i kapustę. Nie mieszamy. Wkładamy do lodówki na nie dłużej, niż godzinę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawel6 27.03.2011 07:12
znakomicie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat