Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka gyros

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 1 sztuka
ryż ugotowany 200 g
kapusta pekińska 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórki konserwowe 6 sztuk
majonez 3 łyżki
keczup 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
przyprawa gyros 3 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka gyros

Pierś z kurczaka należy umyć i pozbyć się błonek. Następnie kroimy pierś w kostkę dość grubą oraz obsypujemy przyprawą gyros oraz odrobiną pieprzu. Odstawiamy na pół godziny. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso na złoty kolor. Studzimy. Kapustę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. W misce układamy warstwowo: kapustę, kurczaka, ryż. Następnie ryż smarujemy keczupem. Kolejne warstwy to kukurydza, ogórki oraz ryż. Na kapuście kładziemy warstwę majonezu. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 04.01.2015 16:40
pyszniutka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak