Sałatka gyros

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka duża

    1 szt
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • kukurydza w puszce

    0,5 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • sałata lodowa

  • przyprawa gyros

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dokładnie opłukać i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić przyprawą gyros i smażyć na maśle, aż do przepieczenia się mięsa. Ogórki pokroić na plasterki i ułożyć warstwę na spodzie miski. Na ogórki wysypać trochę kukurydzy. Następnie wsypać połowę mięsa i "zlać" ketchupem. Znowu ułożyć ogórki i pozostałe warstwy. Na koniec dodać jogurt naturalny wymieszany z majonezem. Poszarpać sałatę i ułożyć na górze (zamiast sałaty może być kapusta pekińska, ja miałam akurat lodową, więc ją wykorzystałam). Można udekorować ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat