Sałatka gyros 2

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt.
  • ogórki konserwowe

    4-5 szt.
  • pieczarki

    5 szt.
  • fasola czerwona z puszki

    0,5 szkl.
  • cebula

    1 szt.
  • przyprawa gyros

    do smaku
  • majonez

    1 mały słoiczek
  • ketchup

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

  • olej rzepakowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Małą kapustę pekińską umyć, pokroić. Cebulę pokroić na krążki, usmażyć na oleju, przyprawić szczyptą przyprawy gyros, ostudzić. Ogórki konserwowe pokroić na plasterki. Fasolę odcedzić. Pieczarki obrać, obgotować w wodzie z solą. Ostudzić i pokroić na plasterki. Przygotować sos: wymieszać kilka łyżek majonezu z ketchupem. Wszystkie składniki połączyć wraz z sosem. Przed podaniem schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat