Sałatka gyros

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2
  • przyprawa do gyrosa

  • ogórki konserwowe

    4
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • piersi z kurczaka

    1
  • majonez

    2 łyżki
  • keczup

    1 łyżka
  • smalec

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pierś z kurczaka 1, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka keczupu, smalec ½ łyżki
Kapustę pekińską bardzo drobno kroimy w paski. Piersi w kostkę. Posypujemy je obficie przyprawą do gyrosa i smażymy na rozgrzanym smalcu. W dużej misce łączymy usmażonego kurczaka, pociętą kapusta oraz kukurydzę konserwową. Dorzucamy jeszcze odcieknięte i pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Dodajemy keczup i majonez i wszystko mieszamy. W razie potrzeby możemy dosolić. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
calliope 10.03.2012 09:41
mniam pycha :)
iga2 07.01.2012 14:51
uwielbiam tą sałatkę
Justyna Jussstiii 06.01.2012 12:51
super takiej nie robiłam
octo 22.11.2011 18:24
moja ulubiona sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat