Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
cebula 0,5 kg
olej 1 szkl
woda 1 szkl
cukier 4 łyżki
ocet 5 łyżek
papryka mielona 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól 1 do smaku
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grzybowa

1. ugotować grzyby w durszlaku
2. odcedzić przed robieniem zostawić 1 szkl płynu
3. cebulę pokroić w plasterki i podusić w oleju aż się zeszkli
4. ugotować zalewę w osobnym garnku gotować 5 min
5. 1 szklanka wody z grzybów cukier, ocet, papryka słodka, koncentrat pomidorowy sól pieprz do smaku
6. do usmażonej cebuli wrzucić ugotowane grzyby i wymieszać
7. wrzucić do zalewy i gotować 5 min
8. gorące grzyby wkładać do słoików łyżką
9. pasteryzować 30 min
10. jeść na zimno
11. sałatkę można wymieszać ze śledziami ułożyć warstwami dodać ketchupu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 30.01.2013 11:26
super;]
agata1722
agata1722 15.12.2011 16:56
i dobra jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak