Sałatka grillowo obiadowa Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Dziś mam sałatkę na grilla lub jako dodatek do obiadu. Jest to sałatka z sałaty rzymskiej, szpinaku, koktajlowych pomidorów oraz kukurydzy i cebuli. Do tego sos przygotowany na bazie majonezu, dipu paprykowego i ketchupu z przyprawami. Oj, jaka tak sałatka była smaczna.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na sałatkę:

  • sałata rzymska

    2 sztuki
  • szpinak baby

    2 garści
  • kukurydza w puszce

    0.5 puszki
  • pomidorki koktajlowe

    250 gramów
  • cebula

    1 sztuka

Na sos:

  • dip paprykowy

    100 gramów
  • ketchup pikantny

    4 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    0.25 łyżeczki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    0.25 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę i szpinak umyć, osuszyć.
Sałatkę porwać na kawałki, wrzucić do miski, dodać szpinak.

Następnie pokroić pomidorki na połówki a kukurydzę odsączyć z zalewy i pokroić cebulę w piórka.

Dodać to do składników w misce.

Składniki sosu wymieszać, dodać do warzyw i wymieszać sałatkę.
Odstawić na 10 minut, aby smaki się przegryzły.

Podawać do obiadu lub mięs z grilla.

ZEWA
Sól i pieprz dodajemy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat