Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grillowo obiadowa Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dziś mam sałatkę na grilla lub jako dodatek do obiadu. Jest to sałatka z sałaty rzymskiej, szpinaku, koktajlowych pomidorów oraz kukurydzy i cebuli. Do tego sos przygotowany na bazie majonezu, dipu paprykowego i ketchupu z przyprawami. Oj, jaka tak sałatka była smaczna.

Składniki:

Na sałatkę:

sałata rzymska 2 sztuki
szpinak baby 2 garści
kukurydza w puszce 0.5 puszki
pomidorki koktajlowe 250 gramów
cebula 1 sztuka

Na sos:

dip paprykowy 100 gramów
ketchup pikantny 4 łyżki
majonez 2 łyżki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 0.25 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku 0.25 łyżeczki

Porada

Sól i pieprz dodajemy do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grillowo obiadowa Zewy

Sałatę i szpinak umyć, osuszyć.
Sałatkę porwać na kawałki, wrzucić do miski, dodać szpinak.

Następnie pokroić pomidorki na połówki a kukurydzę odsączyć z zalewy i pokroić cebulę w piórka.

Dodać to do składników w misce.

Składniki sosu wymieszać, dodać do warzyw i wymieszać sałatkę.
Odstawić na 10 minut, aby smaki się przegryzły.

Podawać do obiadu lub mięs z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak