Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka grillowa z pieczonym żeberkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 głowki
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
żeberko pieczone 200 gram
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżeczki
pomidor 2 sztuki
ogórek zielony 1 sztuka
koperek 1 pęczek
szałwia garść liści
sól do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka grillowa z pieczonym żeberkiem

Sałatę opłukać porwać na mniejsze kawałki. Ogórka wężowego obrać i pokroić w paski bez miąższu. Pomidora sparzyć , obrać pokroić w kostkę bez pestek. Posiekać koperek i szałwię. Cebulę pokroić w cienkie pół-krążki. Marchew zetrzeć na małych oczkach. Wszystko wymieszać razem z oliwą i musztardą, doprawić solą. Na koniec dodać pokrojone w plasterki upieczone żeberko. Przed samym podaniem mocno posypać grubo-mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 23.07.2012 09:18
fajna
Monika-twin 19.07.2012 10:26
ciekawy przepis
edita15 24.06.2012 17:13
pycha
edita15 24.06.2012 17:13
pycha
edita15 24.06.2012 17:13
pycha
edita15 24.06.2012 17:13
pycha
tom 24.06.2012 17:07
sliczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak