Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA GRILLOWA "KOLOROWA MICHA"
1. Kiełbasę, ziemniaki i cukinię smaruję delikatnie oliwą oraz posypuję przyprawą Grill Pikantny Prymat. Grilluję na patelni grillowej/ grillu.
2. Ser halloumi smaruję oliwą, a następnie smażę na patelni grillowej/ grillu przez ok. 3 minuty z każdej strony.
3. Kukurydzę gotuję we wrzącej wodzie przez ok 10-15 minut (zależy od sztuki).
4. Umytą i wysuszoną sałatę przekładam do miseczki. Układam zgrillowane ziemniaczki, cukinię i kiełbasę oraz ser halloumi.
5. Kukurydzę wyciągam z wody kroję na kawałeczki, a następnie układam w miseczce.
6. Siekam odrobinę czerwonej cebuli, kroję pomidora i dekoruję nią sałatkę.
7. Do miseczki wlewam oliwę, sok z pomarańczy, miód i dodaje liście świeże liście bazylii. Wszystko blenduję. Dip podaje z sałatką.