Sałatka grillowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szczypta
  • kukurydza

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ser pleśniowy niebieski

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka przecinamy na cieńsze kawałki, smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy lekko solą, pieprzem i papryką mieloną. Odstawiamy.
Cukinię kroimy w plastry.
Filet z kurczaka, kukurydzę w całości oraz plastry cukinii grillujemy. Następnie zgrillowane filety kroimy na plasterki ukladamy na talerzu, dodajemy plastry grillowanej cukinii oraz grillowana kukurydzę (obcinamy ostrym nożem od kolby) Do całośc dodajemy także czerwoną cebulę pokrojoną w pióra. Lekko solimy . (Opcjonalnie możemy dodać pokruszony ser pleśniowy)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:50
jaka kolorowa !
MarysiaB 27.06.2017 14:25
fajna sąłtka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat