Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka "grillowa"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata chrupiąca 0,5 główka
pomidorki koktajlowe 7 szt
mozarella 1 szt
suszone pomidory 5 szt
żurawina suszona 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
woda 2 łyżki
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka "grillowa"

Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki, wrzucamy do miski. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki. Pomidory suszone kroimy na trzy części. Mozzarellę rwiemy na kawałki. Wszystko wrzucamy na sałatę. Posypujemy wszystko żurawiną. Robimy sos: zawartość opakowania mieszamy z wodą i olejem. Polewamy nim sałatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena 07.07.2016 19:06
Pyszny dodatek do grillowego menu :)
Motorek 05.07.2016 16:06
smaczna sałatka
agaK. 04.07.2016 22:35
Sałatka fajna, ale odznacz że to 'na grilla' bo ją można zjeść przy okazji grilla a na grilla zaznaczamy tylko to, co można położyć na ruszt i to upichcić. Miałam podobnie na początku i miałam zgłoszenie nadużycia w tym kontekście.
gosia1988 04.07.2016 22:28
Fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak