Sałatka fetowo-buraczkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    20 dag
  • buraki

    4 sztuki
  • jabłka

    2 sztuki
  • cytryna

    1/2 sztuka
  • natka pietruszka

    1/2 sztuka
  • oliwa

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, fetę pokruszyć. Dodać zmiażdżony czosnek, pozostałe składniki, doprawić i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna156 15.01.2011 23:48
spróbujemy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat