Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolowo-pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona 2 puszki
pomidor 6 szt
ser żółty 40 dag
czosnek 3 ząbki
majonez
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolowo-pomidorowa

Fasole osączyć, pomidory naciąć na krzyż, sparzyć i zdjąć skórkę. Miąższ pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Sałatkę układać warstwami : połowę fasoli przykryć warstwą majonezu i równomiernie posypać połową czosnku. Wykładamy połowę pomidorów i połowę startego sera. Smarujemy majonezem i posypujemy obficie bazylią. Czynność powtarzamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 11.03.2014 08:40
smaczny smak musi miec
Kuchenka 09.03.2014 21:58
Podoba mi się
Zdzisław 05.03.2014 23:23
dla mnie smaczne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak