Sałatka fasolowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola szparagowa

    200 gram
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 szt
  • kalafior

    1/4 szt
  • pomidory

    2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior oraz fasolę szparagową oczyść i obgotuj w osolonej wodzie. Ugotowany i zimny kalafior podziel na różyczki, fasolę szparagową pokrój. Czerwoną fasolą daj na sito i opłucz. Pomidory pokrój w ósemki, cebulę w piórka. Wszystkie składniki wymieszaj i ułóż na półmisku.
Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, oregano, solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 27.06.2014 10:09
Pyszna sałatka :)
Jodaj 26.06.2014 10:44
pyszna kolacyjka :)
Margo1 18.06.2014 14:00
pięknie wyglada
gusia1000 15.06.2014 00:13
Zdrowa, smaczna , kolorowa.
gosia1988 14.06.2014 20:23
smacznie i zdrowo :)
mirosława4 14.06.2014 17:11
smacznie się prezentuje i zapewne tak smakuje :)
gosia56 14.06.2014 17:08
super sałatka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat