Sałatka fasolkowo-paprykowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    20-25 dkg
  • jajka

    2 szt
  • papryka marynowana

    20 dkg
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • majonez

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka fasolkowo-paprykowa foto
Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 15 minut, następnie ostawić do przestygnięcia.
Krok 2 - Sałatka fasolkowo-paprykowa foto
Dodać pokrojoną na kawałki paprykę marynowaną oraz ugotowane na twardo jajka.
Krok 3 - Sałatka fasolkowo-paprykowa foto
Zrobić sos: wymieszać jogurt z majonezem, dodać posiekany szczypiorek i wymieszać. Polać sałatkę. Oprószyć pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 29.10.2014 08:35
fajne połaczenie
ice cubes 25.10.2014 15:52
dobre smaki :)
Konczi 25.10.2014 13:11
Smaczne połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat