Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolkowa do obiadu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 30 dkg
brokuł 1/2 szt
cykoria 1 szt
sól i pieprz
masło klarowane 2 łyżki

winegret

oliwa 2 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki
miód płynny 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
sól i pieprz
kapary 1 łyżka
natka pietruszki kilka gałazek
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolkowa do obiadu

Fasolkę gotować na półtwardo w osolonym wrzątku i dodać podzielonego na drobne różyczki brokuła. Gotować jeszcze 3-4 minuty. Fasolkę przestudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Cykorię poszatkować i podsmażyć na maśle razem z fasolką i brokułem. Składniki sosu wymieszać, na końcu dodać drobno posiekaną cebulę i natkę oraz kapary. Sałatkę fasolkową polać sosem i podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak