Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka Eli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata kędzierzawa 1 szt
czosnek 4 ząbki
oliwki czarne 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 10 plastry
oliwa 3 łyzki
ocet winny czerwony 1/2 łyżki
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka Eli

Liście sałaty umyć i osuszyć ,ułożyć na talerzu.Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy ,wrzucić całe ząbki czosnku,smażyć aż się zrumienią i zdiąć je, a na tej samej oliwie usmażyć na złoto plasterki boczku.Zwinąć je w ruloniki i ułożyc na sałacie(uwaga nie mogą być gorące)Papryki o różnych barwach pokroić w pasemka dodać do sałaty,dodać całe oliwki.Przyprawić solą i pieprzem ,skropić octem i oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 12.03.2012 13:27
interesująca, moze byc apetyczna
dianix 16.12.2011 12:39
z boczkiem nigdy nie robiłam sałatki
marchewka 07.11.2011 23:02
mniam, brzmi baaarddzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak