Sałatka ekspresowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałaty rzymskiej

    2 liście
  • koktajlowe pomidorki

    2
  • rzodkiewki

    2
  • marynowanych cebulek perłowych

    kilka
  • zielone papryczki nadziewane s

    3
  • sos

  • sosu greckiego

    1/2
  • octu

    1 łyżka
  • wody

    2 łyżka
  • olej

    3 łyżka
  • cebula czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sałaty umyć i osuszyć. Składniki sosu dokładnie wymieszać. Każdy liść porwać na mniejsze kawałki i położyć na talerzu lub w miseczce. Pomidorki i rzodkiewkę umyć i przekroić na pół specjalnym nożykiem w kształcie literki v i ułożyć na sałacie. Chorizo pokroić na plasterki i również położyć na sałatę. Papryczki pokroić wzdłuż na trzy części a czerwoną cebulkę na cienkie paseczki. Papryczki, czerwoną cebulę i perłowa cebulkę rozłożyć na talerzu z leżącymi na nim składnikami. Wszystko polać przygotowanym sosem. Podawać po około pięciu minutach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka107 17.11.2012 10:56
Brzmi smakowicie
cukiereczek 06.10.2012 08:34
pycha
maciek7 09.09.2012 20:11
pycha
Henryka2 09.09.2012 19:49
Bogata, piękna i na pewno bardzo smaczna.
SYLKA 09.09.2012 19:38
super salatka
as28 09.09.2012 19:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat