Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka eksplozja smaku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałaty rzymskiej 5 liści
sałaty frisee czerwonej 5 liści
mozarrelli 2 kulki
czarnych oliwek 6
zielonych oliwek 6
cebulek perłowych kilka
koktajlowe pomidorki 2
kukurydzy z puszki 1 łyżka
czerwonej fasoli z puszki 1 łyżka
grzanek czosnkowych 2 łyżka
rzeżuchy 1 łyżka
sos
octu winnego z białego wina 1 łyżka
czarna sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
chili Scoth Bonnet do smaku
olej ryżowy 3 łyżka
radicchio 1 liść

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka eksplozja smaku

5 środkowych liści sałaty rzymskiej
5 gałązek sałaty frisee czerwonej
1 duży liść sałaty radicchio
2 mini kulki mozarrelli
6 czarnych oliwek
6 zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
kilka marynowanych cebulek perłowych
2 koktajlowe pomidorki
1 łyżka kukurydzy z puszki
1 łyżka czerwonej fasoli z puszki
2 łyżki grzanek czosnkowych
1 łyżka rzeżuchy
sos :
1 łyżka octu winnego z białego wina
3 łyżki oleju ryżowego
mix chili scoth bonnet do smaku
czarna sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Składniki sosu dokładnie wymieszaj np. umieszczając w małym słoiczku z nakrętką energicznie potrząsając. Sałaty umyj i osusz, porwij na kawałki. Na talerzu rozłóż sałaty. Pomidorki i mozzarellę pokrój na kawałki i rozłóż na talerzu. Oliwki, cebulkę, kukurydzę i fasolę także dodaj do sałaty. Na koniec posyp grzankami, rzeżuchą i polej sosem. Sałatkę odstaw na 5 minut aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 04.12.2012 16:05
Fajna, mocno urozmaicona sałatka :)
wiola333 04.12.2012 15:03
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak