Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka dwukolorowa z papryką i selerem naciowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 sztuka
pomidor 2 sztuka
rzodkiewka 5 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
seler naciowy 2 łodyga
por (biała część) 1/2 sztuka
koperek 1 łyżka
oliwa 3 łyżka
woda 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
miód płynny 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka dwukolorowa z papryką i selerem naciowym

Kapustę pekińską kroimy drobno. Ogórka obieramy i kroimy na półplasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w słupki, pomidora w mniejsze cząstki, pora i selera naciowego w talarki. Całość posypujemy świeżym koperkiem. Składniki dressingu wlewamy do małego słoiczka, zakręcamy i mieszamy energicznie, aż do połączenia się składników. Sałatkę polewamy dressingiem tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 16.10.2013 08:04
mniam mniam :)
IwonaDD 25.04.2013 08:38
mega porcja witamin
Bernadeta1 20.04.2013 22:13
kolorowa i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak