Sałatka drobiowo-owocowa

Sałatka drobiowo-owocowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    30 dag
  • ananas

    2 plastry
  • mandarynki w puszce w zalewie

  • płatki migdałowe

    2 łyżki
  • sól

  • cukier

  • pieprz

  • majonez

    50 g
  • koniak

    3 łyżki
  • keczup pikantny

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • dekoracja

  • sałata

    parę liści
  • czereśnie

  • pietruszka

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka drobiowo-owocowa

Mięso czy gotowane czy pieczone bez różnicy oraz ananasa pokroić w kawałki, dodać , mandarynki z puszki,migdały , posypać pieprzem ziołowym , papryką , solą , cukrem i dobrze wymieszać i wstawić do lodówki przykryte , wyjąć zamieszać . Stopniowo do majonezu lejemy koniak mieszając, potem keczup i sok z cytryny .Sałatkę z kurczaka podawać w miseczkach wyłożonych liśćmi sałaty a każdą porcję polać sosem i udekorować czereśniami najlepiej takimi z kompotu i natka pietruszki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ElizaT 21.04.2011 22:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat