Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka drobiowa na botwince i rukoli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 400 g
olej do smażenia
Sól ziołowa jodowana Prymat
jogurt naturalny 100 g
pomarańcza 1 duża
miód płynny 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
jajko 4 sztuki
botwina liście 55 g
rukola 55 g
mieszanka świeżych sałat 55 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka drobiowa na botwince i rukoli

Jajka ugotuj na twardo .
Umyj i osusz mięso . Pokrój ję na paski 1,5 cm. , posól .
Smaż ok. 2 minuty z każdej strony.
Wszystkie liście umyj i lekko oszusz.
Umyj pomarańczę , przekrój na pół i wyciśnij sok.
Przygotuj sos mieszając sok z pomarańczy z jogurtem , miodem i musztardą.
Wymieszaj w misce wszystkie liście , rozłóż mięso i pokrojone jajka .
Całość polej pysznym sosem.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 19.06.2016 12:07
Bardzo smakowicie się prezentuje!
adelajda 19.06.2016 09:14
dobra sałatka
misia123410 18.06.2016 13:12
Same pysznośći:)
Urszula Świeca 17.06.2016 19:40
Wspaniała sałatka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak