Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka do potraw z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1 szt,
ogórek zielony 1 szt,
pomidory 2 szt,
rzodkiewka 1 pęczek,
zielona cebulka 1/2 pęczka,
kiełki rzodkiewki do dekoracji,
sos do sałatek 1 op.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka do potraw z grilla

Sałatę masłową opłukać, osuszyć i porozrywać na mniejsze kawałki. Rzodkiewki i ogórek zielony opłukać poobcinać końcówki i skroić w cieniutkie plasterki. Pomidora opłukać i pokroić w ćwiartki.

Sos do sałatek ziołowo - czosnkowy zrobić według opisu na opakowaniu.

Wszystkie składniki do sałatki przełożyć do salaterki, posolić i popieprzyć do smaku, dodać sos i delikatnie wymieszać.

Sałatkę posypać poszatkowaną zieloną cebulką oraz udekorować kiełkami rzodkiewki.

Podawać do potraw z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.05.2017 23:35
Smaczna i kolorowa sałatka.
Bożena Matuszczyk 01.05.2017 13:12
Miło mi, dziekuje.;)
misia123410 01.05.2017 10:51
Same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak