Sałatka do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 szt
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    6 łyżek
  • jabłko

    1 pół szt
  • ocet

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • musztarda

    1,5 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę siekamy nożem, gotujemy do pół miękkości. Dodajemy ocet rozpuszczony z cukrem i dokładni mieszamy aby kapusta nabrała koloru. Marchewkę gotujemy osobno, gdy zimna obieramy i ścieramy na dużej tarce. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki i obrane jabłko ścieramy na dużej tarce. Wszystkie składniki wraz z musztardą i śmietaną dodajemy do kapusty, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 28.05.2014 08:18
pyszna sałatka
caralajna 21.04.2013 06:41
samo zdrowie :)
Monika-twin 13.03.2013 14:56
lubie takie suróweczki
iwi 13.03.2013 13:52
Polecam,bardzo smaczna sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat