Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka do obiadu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
śmietana 6 łyżek
jabłko 1 pół szt
ocet 2 łyżki
cukier 1 łyżka
musztarda 1,5 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka do obiadu

Kapustę siekamy nożem, gotujemy do pół miękkości. Dodajemy ocet rozpuszczony z cukrem i dokładni mieszamy aby kapusta nabrała koloru. Marchewkę gotujemy osobno, gdy zimna obieramy i ścieramy na dużej tarce. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki i obrane jabłko ścieramy na dużej tarce. Wszystkie składniki wraz z musztardą i śmietaną dodajemy do kapusty, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 28.05.2014 08:18
pyszna sałatka
caralajna 21.04.2013 06:41
samo zdrowie :)
Monika-twin 13.03.2013 14:56
lubie takie suróweczki
iwi 13.03.2013 13:52
Polecam,bardzo smaczna sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak