Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
liście sałaty
3-4 szt -
ogórek zielony
2 szt -
pomidory
2 szt -
cebula czerwona
1 szt -
seler naciowy
1 łodyżka -
sól do smaku
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku -
czubrica zielona
do smaku -
olej
do spryskania -
ogórki kiszone
10 szt
Sposób przygotowania
Zielone ogórki obieramy ze skórki kroimy na plasterki układamy na półmisku
Pomidory też kroimy w plasterki i układamy na sałacie.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę posypujemy ogórki i pomidory .
Łodyżki selera naciowego kroimy bardzo drobno i posypujemy warzywa.
Na sałacie układamy małe ogórki kiszone doprawiamy solą pieprzem i czubricą zieloną .
Całość spryskujemy delikatnie olejem .
Mamy pyszny dodatek do dań z grilla .
POLECAM!!!
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się