Sałatka dla smakoszy

Sałatka dla smakoszy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki gotowane

    100 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól, pieprz

  • bulion warzywny

    4 łyzki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • jajko ugotowane na twardo

    1 szt
  • portulaka siewna

    150 g
  • pieczarki

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki pokroić w drobna kostkę, obrany czosnek rozetrzeć z solą.
2. Do gorącego bulionu dodać ziemniaki i czosnek, wymieszać, wlać ocet i olej.
3. Obrane jajko drobno posiekać.
4. Portulakę ostrożnie opłukać i odstawić do odsączenia.
5. Grzyby oczyścić i na krótko przed podaniem na stół zawinąć z w szmatkę lnianą razem z portulaką i umieścić w lodówce.
6. Grzyby pokroić w cienkie plasterki, razem z portulaką dodać do przygotowanej marynaty i posypać całość jajkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat