Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka dla miesozercow

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 0,5 kg
podwójny filet śledziowy 5
słoik buraczków marynowanych
słoik majonezu
pęczek włoszczyzny
po 4 łyżki zalewy z ogórków konserwowych i buraków marynowanych
6 orzechów laskowych
2 cebule
koperek
ogórki konserwowe 4 szt.
jogurt naturalny 1/2 kubeczka
jabłka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka dla miesozercow

Mięso zalej litrem wody, dodaj liść laurowy i ziarenka pieprzu. Na wolnym ogniu gotuj godzinę do zawrzenia. Dodaj sól, pokrojoną na kawałki włoszczyzną i gotuj kolejną godzinę.
Mięso wyjmij z rosołu niech ostygnie. Osączone buraki pokrój w kostkę i ogórki. Posiekaj cebulę. Jabłka pokrój w ćwiartki.
Majonez wymieszaj z jogurtem i zalewą z ogórków. Odłóż 4 łyżki sosu, resztę wymieszaj z 4 łyżkami zalewy z buraków.
Filety obierz ze skóry i drobno pokrój, wymieszaj z pokrojonym w kostkę mięsem, jabłkami, cebulą, ogórkami i burakami. Dodaj sos. Wymieszaj. Dopraw.
Sałatkę przełóż do salaretek. Posiekaj orzechy laskowe. Udekoruj, posyp orzechami i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak