Sałatka curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 torebka
  • kukurydza

    1 puszka
  • ananas

    3/4 puszki
  • przyprawa curry

    1/2 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
  • majonez

    6 łyżek
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • sok ananasowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, po ugotowaniu odcedzamy, przelewamy zimną wodą, odcedzamy i mieszamy z curry i olejem i zostawiamy do ostygnięcia.

Do zimnego ryżu dodajemy odcedzoną kukurydzę, pokrojonego w paski ananasa.

Przygotowanie sosu:
Do miski wkładamy majonez, sos sojowy, sok z 1/2 cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z ananasa. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Składniki sałatki mieszamy z sosem i podajemy.

Możemy podać ta sałatkę w wydrążonym świeżym ananasie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat