Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Crab Louis

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sos 1000 wysp

sos chili 3 łyżki
cebulka
oliwki zielone 6 szt
korniszony 2 szt
pieprz zielony w zalewie 1 łyżka
majonez 250 ml
jajko ugotowane na twardo
sól i pieprz
tabasco 1/4 łyżeczki

Dodatkowo

sałata lodowa
krewetki koktajlowe 400 g
pomidory 2
jajko ugotowane na twardo 2
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Crab Louis

Sos Tysiąca Wysp : majonez wymieszałem z sosami chilli i tabasco. Posiekałem cebulę , oliwki , korniszony , jajko i zielony pieprz . Wszystko dodałem do sosu , doprawiłem solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszałem , wstawiłem do lodówki na dwie godziny.

Z główki sałaty oderwałem 4 wierzchnie liście , opłukałem , ułożyłem na talerzu ( najlepiej aby liście były głębokie w kształcie miseczki ). Resztę sałaty porwałem na kawałki i rozłożyłem na całych liściach. Krewetki ugotowałem , ostudziłem i wymieszałem z połową Sosu Tysiąca Wysp. Wypełniłem nim liście sałaty . Dookoła liści położyłem pokrojone jajka i pomidory .Posypałem posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 17.09.2014 11:09
Pyszna sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak