Sałatka Cezara

Sałatka Cezara

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

    5 łyżek
  • kromki bułki

    4 szt
  • jajko

    2 szt
  • musztarda

    1 łyżka
  • anchois

  • parmezan

    3 płatki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka Cezara

Sałatę opłucz, osusz, porwij na kawałki. Czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na 1/2 oliwy, wrzuć pokrojoną w kostkę bułkę, usmaż na złoto. Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Jajka włóż na 2 min do wrzątku, rozbij, roztrzep z solą, utrzyj z rozgniecionymi anchois. Wymieszaj z reszta oliwy, musztardą, pieprzem i solą do smaku. Sosem polej sałatę. Posyp grzankami i parmezanem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

kielcok1 14.09.2011 16:22
o jej nazwa super
Monika192 22.11.2010 12:36
brzmi kusząco
aleida 08.06.2010 19:06
jedna z moich ulubionych

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat