Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Cezar z chipsami tortilla
Piekarnika rozgrzać do 160 stopni, placek tortilli pokroić na mniejsze trójkąciki, ziołowe masło roztopić i wysmarować nim pokrojony placek tortilli. Posypać przyprawą suszone pomidory i czosnek. Zapiekać ok 15 minut do zarumienienia.
Ziemniaki w mundurkach ugotować do miękkości a jaka na twardo, obydwa ostudzić. Pierś z kurczaka wysmarować przyprawami do kurczaka i podsmażyć, ostudzić i pokroić w kostkę. Liście sałaty umyć, porwać na kawałki i przełożyć do pudełeczka. Ziemniaki oraz jajko pokroić na ćwiartki i dodać do sałaty. Dodać pierś z kurczaka i posypać płatkami parmezanu. Do mniejszego pojemnika wlać majonez, śmietanę, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek oraz sól. Wymieszać.
Sałatkę podawać z chipsami z tortilli zamiast standardowych grzanek.