Sałatka Cesarska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek świerzy

    1 ząbek
  • żółtko surowe

    2 sztuki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier drobny

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • maślanka

    60 ml
  • parmezan starty

    40 gram
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sałata chrupiąca

    2 główki
  • grzanki

    15 gram
  • boczek wędzony

    50 plastry
  • oliwa

    350 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do malaksera wkładamy czosnek, żółtka, musztardę, cukier i pieprz cayenne. Miksujemy bardzo wolno dodając powoli oliwę aż będzie wyglądać jak majonez. Dodać sok z cytryny, maślankę, ser, szczypiorek i pieprz. Sałatę pokroić na małe kawałki i dać do miski. Następnie polać zalewą. Na końcu przed samym podaniem posypać posiekanym boczkiem i grzankami. Jeśli posypiemy grzankami wcześniej to rozmokną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 05.05.2012 12:57
wygląda apetycznie
agogo2 15.01.2012 22:00
apetycznie wyglada
Magda60 15.01.2012 21:36
musze wyprobowac
cukiereczek 01.08.2011 13:40
super
Edyta-25 13.07.2011 21:43
Wygląda smakowicie :)
Anna141 06.07.2011 19:58
muszę wypróbować
novita26 05.05.2011 14:17
mniam
Jaheira11 27.03.2011 23:56
pyszna
berys18 12.03.2011 15:12
świetnie wygląda
Bart 24.02.2011 23:21
coś w sam raz dla mnie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat