Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka buraczkowo-śledziowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4
jajko 6
cytryna 1
majonez 150 g
jogurt naturalny
śledzie 4 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka buraczkowo-śledziowa

Buraczki ugotować w lekko słonej wodzie, obrać i zetrzeć na tarce na duże oczka. ugotowane jajka pokroić w kostkę, a śledzie namoczyć na chwilkę w wodzie po czym wyjąć i skropić cytryną, ale nie dużo. następnie pokroić je na paski. Majonez połączyć z jogurtem tak aby powstał sos. Wszystkie składniki ułożyć warstwami w miseczce przezroczystej. Buraczki, majonez, śledzie, majonez, jajka, buraczki, majonez, a ostatnia warstwa to jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 21.05.2012 21:35
hmm :>>
Neetka90 21.05.2012 21:35
hmm :>>
Ania67 05.03.2011 22:29
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak