Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka buraczkowo-ziemniaczana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki fioletowe ugotowane ok.350 g
marchewka średnia ugotowana
płaty śledziowe solone 1,5-2 sztuki
jabłko dość słodkie ok.100 g
buraczki ugotowane małe ok.200 g
cebula czerwona 1 średnia
majonez 3 łyżeczki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka buraczkowo-ziemniaczana

Przestudzone ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę.
Cebulę drobno siekamy. Śledzie oraz jabłko kroimy w drobną kostkę, buraki w plastry.
Potem wszystko, oprócz buraków mieszamy, dodajemy majonez, musztardę, doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatkę wykładamy na talerz, dekorujemy plasterkami buraka i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 24.10.2017 16:09
Pięknie podana!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak