Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka buraczkowo-cukiniowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 kg
cukinia 3 kg
cebula 1 kg
cukier 1 szkl
oliwa 1 szkl
ocet 10 % 1 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka buraczkowo-cukiniowa


Buraczki ugotować, obrać ze skórki i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cukinie opłukać, wydrążyć nasiona , zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebule obrać , pokroić w talarki. Buraczki połączyć z cukinią i cebulą, dodać cukier, ocet, olej, wymieszać . Posolić do smaku. Nakładać do słoiczków, zakręcić i pasteryzować 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 28.09.2016 19:46
Lubie cukinie, a na taki pomysł jeszcze nie wpadłam.
Urszula Świeca 30.08.2016 21:22
Dzięki.)))
KORAL 30.08.2016 08:22
Świetna sałatka :)
ada.la 29.08.2016 22:15
pyszna sałatka
bertpvd 29.08.2016 17:51
ciekawe smaki :)
cukiereczek 29.08.2016 17:49
na pewno smaczna
Ola1984 29.08.2016 16:49
Pyszna sałatka idealna na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak