sałatka brokułowo- kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 szt.
  • kalafior

    1 szt.
  • pomidory

    2 szt.
  • ogórki konserwowe

    3 szt.
  • jogurt naturalny

    1 mały
  • majonez

    2 łyżki
  • koperek

  • jaja na twardo

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły i kalafiora podzielić na małe bukieciki i ugotować w osolonej wodzie (ale tak aby nie rozgotować), odsączyć i wrzucić di miski, pomidory pokroić w półksiężyce (mniej więcej na 8 części), ogórki pokroić w kostkę na wierzch położyć jajka pokrojone w plastry. Z jogurtu i majonezu zrobić sos, doprawić solą i pieprzem
i polać sałatkę. posypać koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat