Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa z fetą
Ogórek świeży (najlepiej jak najdłuższy) obrać ze skóry i pokroić w kostkę, dodać do brokułów.
Kukurydzę odsączyć i dodać do ww składników (wystarczy 3/4 puszki kukurydzy).
Szynkę konserwową pokroić w kostkę i dodać do składników.
Fetę również trzeba pokroić w kostkę i dodać do składników.
Wszystko dokładnie wymieszać, dodając ok. 3-4 łyżek majonezu (by składniki dobrze się połączyły).
Sałatki nie trzeba doprawiać, a można udekorować wg uznania (np. rzodkiewką, natką pietruszki).
Odstawić do lodówki na ok. 15-30 minut i częstować gości! :)
PS Sałatka jest naprawdę przepyszna i trafiła na 1. miejsce rankingu moich ulubionych sałatek :D Gwarantuję, że zasmakuje każdemu ;)