Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa z fasolką szparagową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1 szt
zielona papryka (świeża) 1 szt
pomidor 1 szt
fasolka szparagowa 10-15 dag
koperek do smaku
oliwa 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa z fasolką szparagową

Oliwę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą soli, pieprzu, cukru i odrobiny soku z cytryny. Brokuła i oczyszczoną fasolkę szparagową ugotować oddzielnie w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, ostudzić, brokuł podzielić na różyczki. Pomidora umyć i pokroić na kawałki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, polać sosem, posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 20.03.2017 22:09
Apetyczne zestawienie składników:)
Dorian 21.01.2014 21:20
samo zdrowie
Natalia/tubisiek 07.06.2013 20:31
kolorowo i bardzo zdrowo! To lubię :)
pycia9 11.12.2012 15:29
bardzo zdrowe
olkaaa 28.09.2012 14:39
super pomysł
SylwiaMagdaSabin 27.09.2012 21:33
brokuł pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak