SAŁATKA BROKUŁOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • BROKUŁ najlepiej świeży

    1
  • kukurydza kosnerwona

    1 puszka
  • ser feta

    w opakowanie
  • szynka konserwowa

    ok 25 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł obmywamy i gotujemy kilka minut (nie dłużej niz 5) nie może być miękki. Dzielimy na kawałki, kroimy ser i szynkę w kosteczkę , wsypujemy kukurydzę i dodajemy wycisnięte ząbki czosnku oraz majonez. Można dodać do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego.
wszystko zamieszać

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat