Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka "Barszcz ukraiński"

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupka chińska łagodna 1 szt
kukurydza w puszce 2 łyżki
pierś z kurczaka 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
czosnek 1 ząbek
barszcz czerwony 2 łyżki
jajko 2 szt
olej z suszonych pomidorów 2 łyzki
suszone pomidory 4 szt
majonez 2 łyżki
sól i pieprz

Porada

Zamiast barszczu czerwonego instant można użyć zupki typu chińskiego, która ma już w sobie przyprawę barszcz czerwony

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka "Barszcz ukraiński"

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. usmażyć na oleju. Czosnek i pomidory posiekać, dodać do mięsa i jeszcze chwilę podsmażać.Jaja ugotować na twardo. Makaron z barszczu czerwonego połamać, dodać 2 łyżki barszczu czerwonego instant i zalać szklanką wrzącej wody. Przykryć i zostawić aż makaron wchłonie cały płyn. Jedno jajko i ogórki pokroić. ugotować na twardo i pokroić. Mięso i makaron odstawić do całkowitego wystygnięcia. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać 2 łyżki majonezu i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Udekorować pozostałym jajkiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 10.09.2016 23:21
Ciekawa kompozycja smakowa.
Habibi 09.09.2016 09:41
uwielbiam takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak