Sałatka "Barszcz ukraiński"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupka chińska łagodna

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    2 łyżki
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • barszcz czerwony

    2 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • olej z suszonych pomidorów

    2 łyzki
  • suszone pomidory

    4 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. usmażyć na oleju. Czosnek i pomidory posiekać, dodać do mięsa i jeszcze chwilę podsmażać.Jaja ugotować na twardo. Makaron z barszczu czerwonego połamać, dodać 2 łyżki barszczu czerwonego instant i zalać szklanką wrzącej wody. Przykryć i zostawić aż makaron wchłonie cały płyn. Jedno jajko i ogórki pokroić. ugotować na twardo i pokroić. Mięso i makaron odstawić do całkowitego wystygnięcia. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać 2 łyżki majonezu i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Udekorować pozostałym jajkiem. Smacznego!
Joanna Kryla
Zamiast barszczu czerwonego instant można użyć zupki typu chińskiego, która ma już w sobie przyprawę barszcz czerwony

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 10.09.2016 23:21
Ciekawa kompozycja smakowa.
Habibi 09.09.2016 09:41
uwielbiam takie dania :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat