Sałatka (bardzo) warzywna II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki konserwowe

    do smaku
  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    do smaku
  • marchew

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
  • majonez

    do smaku
  • kukurydza

    z puszki, do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na samym początku kukurydzę odsączyć z zalewy. Ziemniaki, marchewki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę i umieścić je na durszalku,aby ociekły z nadmiaru wody. Paprykę odsączyć i bardzo drobno pokroić. Do miski dodać pokrojone warzywa i kukurydzę .Doprawić solą i pieprzem do smaku. Powyższe składniki połączyć ze sobą z pomocą majonezu. Sałatkę podawać schłodzoną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 18.04.2011 07:49
smaczne
Mariola21 10.04.2011 18:51
Ogórki konserwowe:) Ale możesz zastąpić je ogórkami kiszonymi :P
1j1o1l1a1 10.04.2011 17:37
chodzi o ogórki konserwowe czy kiszone? ogólnie sałatka jarzynowa dobra :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat