Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka bankietowa z 3 sosami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser pleśniowy 100 g
śmietana 12% 2 łyzki
majonez 1 łyżka
cebula
ząbek czosnku
ocet balsamiczny 6-7 łyżek
oliwa 8 łyżek
słonecznik łuskany 3 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
ocet winny 6 łyżek
miód płynny 1 łyżka
olej 6 łyżek
jajko ugotowane na twardo 2
sałata 3-4 rodzaje
pieczarki 150 g
ser żółty 100 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka bankietowa z 3 sosami

Przygotuj sosy.Sos serowy-pokrusz ser pleśniowy wymieszaj ze śmietaną i majonezem przypraw.
Sos winegret-Posiekaj cebulę i czosnek,wymieszaj z octem balsamicznym ,oliwą solą i pieprzem.Dodaj uprażone pestki słonecznika.
Sos musztardowy-Musztardę utrzyj z octem winnym,4 łyżkami zimnej wody,miodem,olejem.Posyp posiekanymi jajkami..Wszystkie sałaty porwij na kawałki,pieczarki pokrój w plasterki i posyp nimi sałatę ,dodaj płatki żółtego sera,podawaj z sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak