Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka bankietowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
ser żółty 20 dag
cebula czerwona 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka bankietowa

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane oddzielamy białka od żółtek.

Białka ścieramy na tarce do miseczki, żółtka również ścieramy do drugiej miseczki.

Ser żółty ścieramy na tarce.

Cebule drobno siekamy.

Tuńczyka odcedzamy i rozdrabniamy za pomocą widelca.

Przygotowane składniki w podanej kolejności przekładamy do filiżanek:

część białek

solimy i pieprzymy (szczyptę)

cebula

solimy i pieprzymy

ser żółty

tuńczyk

majonez solidną łyżeczkę

żółtka

białka

solimy i pieprzymy

cebula

solimy i pieprzymy

ser żółty

tuńczyk

majonez solidną łyżeczkę

żółtka na wierzch

Jeśli robimy w 1 salaterce, wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy ze sobą i doprawiamy majonezem i solą z pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.11.2013 22:25
fajna sałatka, też często mieszam tuńczyka z różnymi dodatkami. Nie podoba mi się graficzne zapisanie przepisu
Rysia 23.11.2013 00:48
Ładne to.!!!
mariel78 22.11.2013 23:12
bardzo fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak