Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka alkoholowo-owocowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki w puszce w zalewie 1
kiwi 3
rodzynki 100 g
rum 50 ml
ananas z puszki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka alkoholowo-owocowa

Najpierw rodzynki moczymy w rumie i odstawiamy, owoce z puszki odsączamy , zaś banany i kiwi kroimy w kostkę albo w dowolne kawałki. Po odsączeniu owoce też pokroić na kawałki, mogą być większe. Wszystkie te owoce wkładamy do słoja czystego, wsypujemy do środka rodzynki z tym rumem , zalewamy wódką i wstawiamy do lodówki aby wszystko się ładnie przegryzło na góra 3 dni. Przed podaniem możemy podawać z lodami albo same owoce w pucharkach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 12.10.2011 08:15
pycha
ElizaT 30.03.2011 21:15
no nieźle nieźle !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak