Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatak z makrelą i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzone makrele 4
ryż 60 dag
kostki rosołowe 2
papryka 2
pomarańcza 2
ogórki 2
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
majonez 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatak z makrelą i ryżem

Ryż gotujemy z kostką rosołową na sypko. Pokrojoną w kostkę paprykę, ogórka i pomarańczę mieszamy z ryżem i obraną ze skóry, oczyszczoną makrelą. Dodać majonez i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 12.03.2012 21:35
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak