Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata ze śmietaną, jogurtem i koperkiem do obiadu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1 duża główka
koperek 1 pęczek
jogurt naturalny 3-4 łyżki (gęsty)
śmietana 12% 1 łyżka
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
cukier

Porada

Smaczny dodatek do obiadu, szczególnie latem. Chrupiąca sałata z aromatycznym koperkiem w jogurcie i śmietanie świetnie sprawdzi się także jako dodatek do dań z grilla.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata ze śmietaną, jogurtem i koperkiem do obiadu

Sałatę dokładnie płuczemy pod bieżącą zimną wodą, osuszamy, rwiemy ręcznie na kawałki (nie kroimy, by nie stała się gorzka) i wrzucamy do miski. Dodajemy drobno posiekany koper oraz jogurt wymieszany ze śmietaną. Całość doprawiamy według uznania solą, pieprzem kolorowym i ewentualnie cukrem, jeśli lubimy. Dokładnie mieszamy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 15.06.2017 22:03
super do obiadu:)
marzut 12.06.2017 12:58
Fajny przepis
Ada-Gaba 11.06.2017 18:32
pyszna do II dania
Róża1 10.06.2017 15:53
taką lubię :-)
pestka 10.06.2017 13:17
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak