Sałata z rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 główka
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    50 ml
  • sól do smaku

  • orzechy włoskie

    3 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sałaty umyć , osuszyć . Następnie porwać palcami na małe kawałki . Rzodkiewkę umyć , pokroić w plasterki. Szczypiorek posiekać.Do oliwy dodać sok z cytryny , dokładnie wymieszać. Do salaterki włożyć sałatę , rzodkiewkę , szczypiorek, orzechy posiekane , oprószyć solą oraz pieprzem . Polać oliwą z sokiem z cytryny , wymieszać dokładnie.Zdrowa , smaczna sałatka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AURELKA 17.03.2013 22:15
smakowita jest
Justyna223 15.08.2012 12:59
pycha
Rafał10 01.06.2012 09:07
mmm super! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat