Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z kalarepą i prażonymi migdałami z pastą z awokado.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pasta z awokado

awokado 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa czosnkowa

Lista składników

sałata zielona 1 sztuka
kalarepka młoda 1 sztuka
płatki migdałowe
sól

Porada

Zamiast pasty z awokado można użyć pesto.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z kalarepą i prażonymi migdałami z pastą z awokado.

Kalarepę pokroić w kostkę, posolić i odstawić na kilkanaście minut.
Sałatę umyć i osuszyć.
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni.

Awokado obrać, usunąć pestkę, rozdrobnić.
Dodać oliwę czosnkową, sól i pieprz do smaku.
Wszystkie składniki wymieszać z pastą z awokado.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.08.2014 12:50
prosta i smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak