Sałata z kalarepą i prażonymi migdałami z pastą z awokado.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pasta z awokado

  • awokado

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • oliwa czosnkowa

Lista składników

  • sałata zielona

    1 sztuka
  • kalarepka młoda

    1 sztuka
  • płatki migdałowe

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę pokroić w kostkę, posolić i odstawić na kilkanaście minut.
Sałatę umyć i osuszyć.
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni.

Awokado obrać, usunąć pestkę, rozdrobnić.
Dodać oliwę czosnkową, sól i pieprz do smaku.
Wszystkie składniki wymieszać z pastą z awokado.

Smacznego!!
joanna__s
Zamiast pasty z awokado można użyć pesto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 22.08.2014 12:50
prosta i smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat