Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
roszponka
garść -
sałata rzymska
garść -
szpinak świeży
garść -
pomidor
2 szt. -
ogórek świeży
1 szt. -
cebula
1 szt. -
pierś z kurczak
2 szt. -
przyprawa do gyrosa
-
czosnek
2 ząbki -
olej
Sposób przygotowania
Sałaty umyć i podrzeć na kawałki dodać szpinak bez ogonków. Pomidory i ogórka pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w pół talarki. Czosnek posiekać na drobno. Wszystko razem wymieszać. Pierś pokroić drobno nożem dodać oleju i przyprawy do gyrosa i wymieszać. Wrzucić na rozgrzaną patelnie i usmażyć.
Dresing Vinegret:
pół łyżeczki musztardy
5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki balsamico
zioła prowansalskie
sól
pieprz
cukier
Wszystkie składniki wymieszać dobrze i doprawić aby dresing miał smak winny. Smacznego :)
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się